Какво образование имаат завршено познатите балкански ѕвезди?!

Loading...

Основно училиште завршиле Дара Бубамара и Весна Змијанац, Љуба Аличиќ, Ера Ојданиќ, Зорица Марковиќ, Злата Петровиќ и Северина, која изјавува дека некое време и се запишала на средната музичка школа во Сплит,  но брзо се отпишала.Здравко Чолиќ е дипломиран економист, Сузана Манчиќ завршила правен факултет, додека Неда Украден има две факултетски дипломи.  Многу ѕвезди од Србија, Босна и Хрватска на време сфатиле дека за нив нема леб на училиште и не губеле време на понатамошно стручно усовршување.
Најголем број од пејачите завршиле средно образование – Цеца е земјоделски техничар, Халид Муслимовиќ е метало-стругар, Синан Сакиќ- електро заварувач, а Дино Мерлин работел како бравар.

Средно трговско училиште имаат Јелена Карлеуша, Драгана Мирковиќ, Мира Шкориќ, а Сека Алексиќ е фризерка.
На листата на пејачи апсоловенти се наоѓаат: Миле Китиќ кој студирал на ДИФ, Горан Брековиќ кој е несуден дипломиран филолог, Бајага имал запишано југословенска книжевност, а Харис Џиновиќ имал запишано право.Здравко Чолиќ е дипломиран економист, Сузана Манчиќ завршила правен факултет, додека Неда Украден има две факултетски дипломи.  Многу ѕвезди о

loading...
Loading...