Калинката штити од рак и инфекции!

Loading...

Ако јадете калинка  ќе го намалите ризикот да добиете некои од главните типови на рак на кожата. Оваа студија ја објавија дерматолозите. Освен прекрасниот вкус, ова рајско овошје може да понуди многу други придонеси. Нејзините состојки и киселини кои ги содржи во бројни студии покажаа дека се лековити за бројни болести.

Го спречува стареењето, ги штити бубрезите, го штити и регенерира црниот дроб, го јакне имунолошкиот систем, ги намалува алергиите, штити од срцеви заболувања, штити од рак на простата, штити од рак на дојка, штити од рак на кожа, ја штити ДНК, го нормализира крвниот притисок, го регулира метаболизмот, штити од инфекции, штити од појава на Алцхајмерова болест, штити од појава на остеоартритис. Освен прекрасниот вкус, ова рајско овошје може да понуди многу други придонеси. Нејзините состојки и киселини кои ги содржи во бројни студии покажа

loading...
Loading...