Карта на Голема Албанија закачена во училиште во Порој со цело Скопје и Битола внатре

Скандал ја тресе јавноста откако се појави фотографија од карта на Голема Албанија што е закачена во училиштето Скендербег во Порој.Не стивнува гневот што Македонците го изразуваат на социјалните мрежи. Само на ден по изборите, на кои лидерот на опозицијата Заев се доближи до владејачката ВМРО-ДПМНЕ ветувајќи им двојазичност и федерализација на Албанците во Македонија, скандал ја тресе јавноста откако се појави фотографија од карта на Голема Албанија што е закачена во училиштето Скендербег во Порој.
По очајните обиди на опозицијата да се дограби до власт по секоја цена, очекувани беа и ваквите настани. Експертите предупредуваат дека ваквите скандали ќе се множат, а дестабилизацијата што се обиде Заев да ја предизвика резултира со се похрабри антимакедонски кампањи.
„Во Порој (тетовско) во училиштето Скендербег виси карта на Голема Албанија, во која влегува и цело Скопје и цела Битола. Е таму СДСбезМ доби 86 гласа, а ВМРО 0. Па вие сега видете зошто!“, реагира на социјалните мрежи директорот на Државниот Архив на Република Македонија, д-р Филип Петровски.

Не стивнува гневот што Македонците го изразуваат на социјалните мрежи. Само на ден по изборите, на кои лидерот на опозицијата Заев се доближи до вл

Пронајдете не на следниве мрежи: