Катастрофа во Америка, причина е „непозната аномалија“!

Loading...

Ракета на ЅрасеХ експлодираше вчера по американско време во Кејп Канаверал, при експерименталниот обид за лансирање.Целосно се уништени ракетата и сателитот, а според извештаите нема човечки жртви.
Местото за лансирањето инаку се користи за ракети што носат потребни материјали на Меѓународната вселенска станица и досега од ова место се успешно лансирани 25 ракети.
Ракетата што експлодирала требала во орбитата да го понесе сателитот Амос 6, кој бил наменет за комуникациски сервиси, вклучувајќи интернет врски за Африка, Средниот исток и Европа, во рамките на партнерството на Фејсбук и францускиот „Еутелсат Комуникејшнс“.
Сопственик на сателитот била израелската компанија „Спејском“.
Жителите јавуваат дека се треселе згради со километри оддалечени од експлозијата. Причината за експлозијата допрва треба да се истражи, а засега открива дека станува збор за „аномалија“ при експерименталното лансирање кое со целосниот капацитет беше закажано за сабота.Целосно се уништени ракетата и сателитот, а според извештаите нема човечки жртви.
Местото за лансирањето инаку се користи за ракети што нос

loading...