Ознака: spacex

Вести

Катастрофа во Америка, причина е „непозната аномалија“!

Ракета на ЅрасеХ експлодираше вчера по американско време во Кејп Канаверал, при експерименталниот обид за лансирање.Целосно се уништени ракетата и сателитот, а според извештаите нема човечки жртви. Местото за лансирањето […]

Технологија

SpaceX повторно ќе лансира една од веќе употребените ракети

SpaceX успешно ја приземји четвртата последователна ракета, лансирана во блиската орбита.Целта на приземјувањето е во еден прекрасен момент овие ракети Falcon 9 да можат да се користат постојано, што ќе […]