Катица Јанева ги ангажира кадрите на Спасовски

Loading...

Генералниот секретар на СДСМ, Оливер Спасовски кој повеќе од пола година ја извршуваше функцијата технички министер за внатрешни работи само го потврди тоа што го знаеше целата македонска јавност.Специјалното јавно обвинителство од самото свое формирање до денес работи како продолжена рака на СДСМ. Се што ќе најавеше лидерот на опозицијата, Катица Јанева со мало задоцнување истото го исполнуваше. Поранешниот градоначалник и висок функционер на СДСМ, Мирослав Грчев си доби ангажман во тимот на Јанева како вештак.
Но, СДСМ и СЈО продолжија да си споделуваат кадри и да имаат заеднички соработници.

Во моментов во СЈО како истражители се ангажирани двајцата најблиски соработници на Спасовски, Примислав Димовски и Лазе Велковски.
Димовски во време на Спасовски беше командант на „Алфите“, а неговата кратка кариера помина без ништо сработено, а со голем скандал. Тој е осомничен дека незаконски ослободил приведено лице.
Велковски исто така доби функција благодарение на генералниот секретар на СДСМ. Тој стана началник на СВР Скопје кога Спасовски седна на фотелја во МВР.Специјалното јавно обвинителство од самото свое формирање до денес работи како продолжена рака на СДСМ. Се што ќе најавеше лидерот на опозицијата,

loading...