Кавадарци со песна и пишан збор, против платформата од Тирана

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ и вечерва одржа мирен протест во Кавадарци. Се маршираше од новоизградената црква „Света Петка” во новиот центар на градот, преку главната улица „Илинденска” до градскиот плоштад.Поп пејачката Александра Михова ја испеа македонската химна, а поетесата и писателка Трајанка Ристова прочита дел од нејзиното творештво, посветено на татковината.
Беше упатена порака дека нема да се потклекне пред, како што беше речено, обидите и притисоците за редефинирање на Република Македонија.Поп пејачката Александра Михова ја испеа македонската химна, а поетесата и писателка Трајанка Ристова прочита дел од нејзиното творештво, посветено

Пронајдете не на следниве мрежи: