Кажете и ЗБОГУМ на болката: Овие работи ќе го препородат вашето грло!

Болките во грлото најчесто се предизвикани од вирусите кои се присутни во текот на целата година но сепак најмногу во зимата!Ние ви носиме неколку начини самите себе да си помогнете да не ве совлада настинката!
Топла вода
Кога ќе почувствувате дека грлото ве пецка или чеша, земете топла солена вода која ќе ги убие бактериите.Топлата солена вода го подобрува протокот на крвта па на тој начин клетките ќе бидат задолжени за борбата против инфекциите кои бргу стигнуваат до болното место. Најдобро е топлата вода да ја користите барем еднаш дневно и тоа да ја користите со една ќесичка чај. Водата не треба да ја пиете туку да ја задржите некое време во устата. Треба да водите сметка за тоа водата да не биде премногу топла бидејќи би можеле дополнително да го надразните грлото.
Антисептички спрејови
Кај болката во грлото можат да ви помогнат и антисептичките спрејови. Имено, кога антисептичкиот спреј ќе го аплицирате директно во грлото, незгодните симптоми ќе исчезнат моментално. Така, овие спрејови брзо ги ублажуваат симптомите но не го решаваат проблемот со болката во грлото.
Сируп за кашлање
Дури и да не кашлате сирупот би можел да ви помогне бидејќи и тој како спрејовите создава заштитен слој на грлото и  ќе ви овозможи помала болка. Ние ви носиме неколку начини самите себе да си помогнете да не ве совлада настинката!
Топла вода
Кога ќе почувству

Пронајдете не на следниве мрежи: