Казна:Русија го гаси Америчкиот навигационен систем GPS на целата нејзина територија!

Заменик премиерот Дмитриј Рогозин изјави дека на целата територија на RF од 1 јуни ќе бидат суспендирани 11 станици на САД од GPS системот за навигација…Рогозин овој чекор го објави во средината на април, кога САД ја забрани изградбата на станицата во нејзината територија „калибрација сигнал” за рускиот ГЛОНАСС системот навигација.
Рогозин тогаш одлуката на Вашингтон ја нарече „политички мотивирани”. Инаку, тој открил дека Американците со нејзините 11 станици во 11 различни руски федерални единици, кои се изградени во согласност со договори меѓу двете земји.
„Проблемите се појавија веднаш штом ставивме јасно дознаење дека сакаме аналогни мрежни надземни станици како што имаат во САД” – Рогозин изјави дека Москва ќе инсистира на тоа во блиска иднина да даде право за симетричка инфраструктура.
Ова беше проследен неочекуван проблем. GPS сигналите почнаа да избледуваат над територијата на Украина, која ја загрозиле безбедноста на цивилните воздухопловски летови.Рогозин овој чекор го објави во средината на април, кога САД ја забрани изградбата на станицата во нејзината територија „калибрација сигнал”

Пронајдете не на следниве мрежи: