Ќе го уништиме канабисот во Албанија

Loading...

Албанскиот премиер Еди Рама изјави денеска дека ќе започне со подготовка на национален план за уништување на канабисот, со што ќе се спречи садење и трговија на тоа растение во земјата.На средба со полициски претставници, Рама истакна дека масовните рации против одгледување на канабис оваа година ќе овозможат уништување на „феноменот“, кој е актуелен веќе 25 години во Албанија.
– Борбата против одгледување канабис почна со уништување на „Канабисот на Република Лазарат“ и таа борба продолжува, нагласи Рама.
Албанскиот премиер истакна дека само до пред три години селото Лазарат , во кое не владее законот, било „неодпирливо и уживало целосен имунитет“.На средба со полициски претставници, Рама истакна дека масовните рации против одгледување на канабис оваа година ќе овозможат уништување на „

loading...