Ќе ја намалите и сметката за струја: Еве како климата да ви работи по цел ден, а да не чини ништо!

Претераното трошење на електрична енергија не само што чини повеќе, туку исто така го зголемува загадувањето и испуштањето на фосилни горива, што придонесува за глобалните климатски промени.
Поради тоа, важно е да се знае на кој начин најдобро да се користи клима уредот со цел максимално да се заштеди на електрична енергија.
Можеби ќе ви се чини како непотребно трошење на електрична енергија кога го вклучувате и исклучувате клима уредот, но на тој начин ќе заштедите доста на пари, а клима уредот на тој начин работи подобро.
Всушност, системот на разладување на просторот најефикасен е кога работи со полна брзина, отколку кога работи во кратки периоди со помала брзина, со цел да се одржи константна температура во текот на целиот ден.
Освен тоа, кога клима уредот работи со полна брзина, подобро ќе ја избрка влагата од вашиот дом.
Електична енергија може да се заштеди и доколку термостатот на клима уредот го наместите на повисока температура (разликата помеѓу собната температура и надворешната не смее да биде поголема од 7 до 10 степени).
Според некои податоци, клима уредот троши 3 до 5 % помалку енергија со секој степен погоре на термостатот.
За максимална заштеда на енергија, клима уредот оставете го да работи на 26 или повеќе степени целзиусови, додека не сте дома.Претераното трошење на електрична енергија не само што чини повеќе, туку исто така го зголемува загадувањето и испуштањето на фосилни горива, што п

Пронајдете не на следниве мрежи: