Ќе летаат откази во МТВ поради Макфест?!

Loading...

Поради неемитувањето на директниот пренос на фестивалот за забавни мелодии ”Макфест”, во текот на следната недела во Македонската телевизија ќе се делат откази, пишува во утрешното издание дневниот весник “Вест”.Иако тие како медиум се извинија за техничките проблеми кои “случајно” започнаа пред вчерашното директно вклучување во Домот на културата во Штип, сепак тоа не е никакво оправдување за вработените на националниот медиум кој земал обврска да го емитува фестивалот директно повторно да греши.
Инаку беше најавен директен пренос од финалната вечер а позади Домот на културата “Ацо Шопов” во Штип каде всушност се одржуваше фестивалот, стоеја комбиња на МТВ со најнова софистицирана HD опрема.
Финалната фестивалска вечер не беше емитувана, а како што официјално беше речено причината била технички проблеми со линковите. МТВ ја емитуваше финалната вечер дури денес.
mkd-news.comИако тие како медиум се извинија за техничките проблеми кои “случајно” започнаа пред вчерашното директно вклучување во Домот на култура

loading...
Loading...