Керим е меѓу првите четворица кандидати за Генерален секретар на ООН

Loading...

Македонскиот кандидат за функцијата Генерален секретар на ООН Срѓан Керим по завршениот четврти круг гласање е меѓу првите четворица, соопштуваат од неговиот кабинет.Меѓу првите четворица се пласираа Португалецот Антонио Гутјереш, словачкиот кандидат Мирослав Лајчак, српскиот кандидат Вук Јеремиќ и Срѓан Керим, од вкупно 10 кандидати.
Следното гласање во Советот за безбедност е закажано за 26 септември 2016 година.Меѓу првите четворица се пласираа Португалецот Антонио Гутјереш, словачкиот кандидат Мирослав Лајчак, српскиот кандидат Вук Јеремиќ и Срѓан Керим,

loading...