Ќерката гледала додека таткото пред нејзини очи ја колел мајка и!

Loading...

Голема трагедија се случила вчера во Свилајнац. Притоа, Србислав Тодоровиќ ја заклал својата жена Гордана пред нивната малолетна ќерка, а потоа самиот си го пресекол вратот.Жената веднаш починала, а мажот на пат до болница. 
– Глетката која ја затекнавме во станот беше страшна. Жената лежеше целата во крв на подот во дневната соба. Мажот на кој вратот му беше пресечен лежеше покрај неа и покажуваше знаци на живот. Имаше повеќе убоди по стомакот и вратот. Злосторството е извршено со кујнски нож, рекол извор од истрагата за српски Курир.
Според изјавите на соседите Србислав и Гордана биле долги години во брак, живееле во куќа во близина на Свилајнац и имале две ќерки.
– Пред три месеци Гордана ја напушти куќата во која живееа и со намера да се разведе дојде во Свилајнац и изнајми стан. Не можела повеќе да го поднесе Србислав бидејќи имал проблеми со алкохолот. Постарата ќерка учи во Крагујевац, а помладата која има само 11 години живееше со Гордана и била присутна за време на убиството, изјавила соседка на Гордана.
Таа додала и дека Србислав дошол во станот на Гордана околу 14 часот но дека ништо не укажувало на тоа дека ќе се случи таква трагедија.
– Нивната избезумена ќерка, која гледала што се случува одеднаш врескајќи излета од станот во ходникот. Сирото дете гледало како татко и ја коле мајка и, посочила потресената соседка.
Гордана ја познавала три месеци, но истакнала дека била добра, паметна и љубезна жена.Жената веднаш починала, а мажот на пат до болница. 
– Глетката која ја затекнавме во станот беше страшна. Жената лежеше целата во крв

loading...
Loading...