Кики Лесендриќ: „Срамота е што ја исфрлија Илма поради годините“

Loading...

Кики Лесендриќ e разочаран од гласовите на публиката, а и од неговите колеги ментори. За него ова е огромна грешка, бидејќи од самиот старт таа важеше за еден од главните фаворити за победа.„Не можам да опишам колку ми е жал што се случи ова, бев шокиран кога ги слушнав гласовите на публиката, а и гласовите на Жељко, Емина и Кристина. Не им замерив, но мислам дека не донесоа исправна одлука врз основа на тоа дека е премногу млада. Нејзината младост и е предност, а ако реално гледаме, таа е најдобриот пејач, е реакцијата на Кики по завршувањето на шоуто.“
„Преовладуваше мислењето дека таа ќе победи, а потајно и јас мислев дека таа е фаворитот за победа и верував во нејзиниот триумф. Сега веќе не знам што да мислам“, објаснува тој.
Да бидеме реални, „Доктори“ не можат да се мерат со Илма, но тие имаат голема гласачка публика бидејќи да се разбереме тие се побројни и ги имаат гласовите на тинејџерите.
Илма беше заштитен знак на Х-Фактор, таа со нејзините 13 години ја крена популарноста на шоуто и сите колеги го делеа истото мислење. Мислам дека и е нанесена огромна неправда.

За разлика од Кики и Илма кои воопшто не се ни пожалија вечерта, останатите ментори не ни зажалија што ја донеле оваа одлука ниту по гаснењето на камерите. Можете да ги погледнете нивните коментари на следнит ЛИНК.
Таа многу зрело го поднесе ова и за своите години е прилично прибрана. Подоцна пушти некоја солза, што е и нормално.
Од останатите натпреварувачи Кики го истакнува Даниел Кајмакоски, кој уште на почетокот изградил стабилен пат и се гледа дека е талентиран пејач. 
„Мислам дека има големи шанси да победи, со оглед на тоа што од недела во недела убедливо има најголем број на гласови од публиката. Но имајќи предвид што се случи со Илма, ништо повеќе не може да се предвиди, искрено кажува Лесендриќ.“„Не можам да опишам колку ми е жал што се случи ова, бев шокиран кога ги слушнав гласовите на публиката, а и гласовите на Жељко, Емина и Крис

loading...
Loading...