Ким Кардашјан почастена со тужба од 100 милиони долари

Компаниите на Ким Кардашијан, Kimsaprincess Inc. and LuMee си заработија тужба вредна 100 милиони долари поради патентиран производ.
Тужбата пристигнува од Snap Light на адреса на познатите футроли за телефони LuMee.

Наводно Хосмад Харони е иноваторот на маска за телефон со светло која ја патентирал во 2013- та година.
Тој тврди дека Ким Кардашијан го украла неговиот дизајн и идеа, а му нанела голема штета откако почнала да ги рекламира „LuMee“ на социјалните мрежи.
Старлетата оваа маска за телефон многу пати досега ја промовирала преку нејзиниот Инстаграм, а истата ја имаат сите членови на семејството Кардашијан-Џенер, па маркетингот е огромен.
Што ќе се случи и дали Ким ќе плати оштета од 100 милиони останува да видимеКомпаниите на Ким Кардашијан, Kimsaprincess Inc. and LuMee си заработија тужба вредна 100 милиони долари поради патентиран производ.
Тужбат

Пронајдете не на следниве мрежи: