Кога ќе видите што паметниот телефон ѝ прави на вашата МАШКОСТ, НИКОГАШ повеќе нема до го носите во џеб

Loading...

Мажите кои својот телефон го држат во џебот од панталоните ризикуваат буквално да им се „сварат“ сперматозуидите, предупредува ново истражување.Тестовите покажуваат дека бројот на сперматозуиди драстично се намалува кај мажите кои само еден час дневно го држат телефонот во џебот од своите панталони и така драстично ја намалиле можноста еден ден да имаат деца.
Истражувачите следеле 106 мажи во текот на една година и откриле дека оние кои биле зависни од мобилни телефони и ги користеле четири пати повеќе од останатите имале намален број на сперматозуиди.
Профресорката Марта Димфелд од Техион универзитетот во Хаиф тврди дека електромагнетните бранови буквално ги варат сперматозуидите.
Држењето на телефонот близу препоните, нивното користење додека се поврзани со полначот, па дурии и чување на масичката до креветот, може да го намали боројот на сперматозуиди кај мажите.
„Ова е предупредување за сите мажи кои планираат да имаат деца. Од друга страна, жените најчесто го носат телефонот во чанта, така што не мораат да се грижат за својата плодност“, додава Димфелд.Тестовите покажуваат дека бројот на сперматозуиди драстично се намалува кај мажите кои само еден час дневно го држат телефонот во џебот од своите п

loading...
Loading...