Кога ќе видите зошто става фолија на прстите, веднаш ќе го сторите истото!

Ако редовно ги лакирате ноктите или сте пушач, тош веројатно ноктите и прстите ви се со жолтеникави дамки. Не се вадат со ацетон, и единствен спас ви е да почекате да израсне нов чист нокт. Но…Тие непривлечни дамки, можете да ги отстраните лесно.
Потребно ви е:
1 лимон
Вата
Алуминиумска фолија
Подготовка:
На чисти нокти, ставете натопена вата во лимонов сок. Ватата треба да го прикрива целиот нокт. Потоа, секој прст, завиткајте го во фолија и оставете да отстои 15 минути.
По третманот, измијте ги рацете и нанесете крема.
На самиот нокт, нанесете некакво масло.
Третманот повторувајте го секој пат откако ќе го извадите лакот од ноктите и ќе ви бидат бели како од рекламите.Тие непривлечни дамки, можете да ги отстраните лесно.
Потребно ви е:
1 лимон
Вата
Алуминиумска фол

Пронајдете не на следниве мрежи: