Кога сте под стрес најмногу сакате да изедете чоколадо . Откажете се !

Loading...

Такво чувство има  секоја жена барем еднаш во текот на денот. Чоколадото е највисоко на нашите листи . Кога е под стрес нашето тело произведува уште повеќе хормони на стрес. Некој од нив влијаат на мозокот да ака повеќе благо а таа потреба тешко се задоволува одеднаш. Па се случува цел ден да јадеме благо.
Нутриционистите советуваат да го не го правиме тоа . Наместо тоа да земеме био-пециво, интегрален леб , ниско калорични овошни јогурти , вода и овошје. Они се богати со јаглехидрати кои произведуваат серотин , и не смируваат.
 
 Кога е под стрес нашето тело произведува уште повеќе хормони на стрес. Некој од нив влијаат на мозокот да ака повеќе благо а таа потреба тешко се з

loading...