Кои витамини и минерали се неопходни за мускулите?

Loading...

Мускулното ткиво има специфични потреби за да се изгради и да функционира правилно. За мускулите ни треба адекватен внес на хранливи материи за да функционираат правилно  според физичките оптоварувања. Поради оваа причина, ниските нивоа на некои витамини и минерали во телото можат да влијаат негативно на способноста да се движиме, да одиме и дури да стоиме.
Различни фактори како повреди, болести, замор, преоптоварување и воспаление може да го намалат обемот и силата на мускулите и да ја нарушат нивната функција. За среќа, богатиот комплекс од витамини и минерали може да ја олесни мускулната непријатност, да го намалат воспалението, да се подобри мускулната активност и го помагаат процесот на обновување на ткивата.
Дознајте повеќе на najadise.mk
 Мускулното ткиво има специфични потреби за да се изгради и да функционира правилно. За мускулите ни треба адекват

loading...
Loading...