Кои од овие 20 симптоми на духовно будење, вие ги имате? – I дел

Loading...

Духовната криза претставува турбулентен период на духовно пронаоѓање или трансформација, но како истата ќе се одвива и што ќе произлезе од овој процес зависи од индивидуата која проаѓа низ кризата или трансформацијата и системите за поддршка кои ѝ стојат на располагање во текот на овој процес. Во денешниот прв дел, ќе ви претставиме дел од симптомите на духовно будење, кои вие ги имате. 1. Промена во навиките на спиење: немир, топли нозе, будење по неколку пати во текот на ноќта.
Ако не можете да заспиете, пробајте да медитирате, читајте поезија, пишувајте во својот дневник или набљудувајте ја месечината. Вашето тело ќе се прилагоди на новата навика
2. Активност на темето на главата: пецкање, чешкање, боцкање долж 'рбетот.
Не треба да се вознемирувате. Тоа што го чувствувате е отворање на круната чакра. Сензациите значат дека се отворате за да добиете божествена енергија.
3. Ненадејни бранови од емоции
Прифатете ги вашите чувства, како што доаѓаат и си одат. Не ги насочувајте емоциите кон некого. Само почувствувајте ги и пуштете ги нека исчезнат. Вие го чистите вашето минато. Ако сакате помош околу ова, кажете гласно дека имате намера да се ослободите од овие стари проблеми и консултирајте се со поголема моќ за помош.
4. Промени во телесната тежина
Не се вознемирувајте, туку само прифатете го како симптом на тоа каде се наоѓате во моментов. Ќе се ослободите од вишокот на тежина, кога вашите стравови ќе бидат интегрирани. Ослободете се од вашата вознемиреност. Вежбајте. Пред да седнете да јадете направете го ова: седнете на масата на атрактивно место. Запалете свеќа. Уживајте како изгледа храната. Ставете ја раката над вашето срце и благословете ја храната. Кажете му на телото дека храната се користи за богато да се негувате, а не за да ја исполните вашата емоционална слабост.

5. Промени во навиките на јадење: Чудни желби и чуден избор на храна
Не го негирајте фактот што телото ви го кажува дека ви треба. Ако не сте сигурни, можете да се обидете со мускулно тестирање, пред да одберете храна за да видите дали вашето тело ја сака. Исто така пробајте со благословување на храната.
6. Нетолеранции во храната, алергии што никогаш порано сте ги немале
Според акупунктуристите, оваа ситуација може да се отстрани со 2 лажици ладно цедено маслинво масло во вашата уста за, држејќи 10-15 минути (не проголтувајте). Потоа плукнете надвор во тоалетот. Измијте ги забите и вашата четка.
7. Оштетувања на кожата
Вие можеби ги исфрлате токсините надор и емоциите самите излегуваат на површинаа. Кога се појавува некој проблем и вие се обидувате да го задушите, вашата кожа ќе го покаже овој проблем, се додека не ги обработите емоциите. Работете преку вашите „нешта“.
8. Епизоди на интезивна енергија кои ќе ве натераат да станете од кревет и да тргнете со работа
Почувствувајте ја енергијата на природата. Не се борете со на. Бидете нежни со себе. Легнете малку ако сте уморни. Пишувајте во вашиот дневник ако имате премногу енергија да заспиете. Искористете ги предностите во вид на енергија.
9. Промени во молитвата или медитацијата
Можеби сте во постојана заедница со вашиот дух и затоа чувството понатаму може да биде променето. Ќе се навикнете на ова ново чувство. Вие всушност размислувате и дејствувате во партнерство со духот, во поголемиот дел од времето. Можеби ќе почувствувате пократки периоди на медитација.
10. Моќта извира
Ако се чувствувате непријатно, побарајте повисок моќ, што ќе биде за ваше најдобро, за да ја намалите/зголемите температурата за малку.
Во утрешниот втор дел, ќе ви ги претставиме преостанатите симптоми за духовно будење: Кои од овие 20 симптоми на духовно будење, вие ги имате? – II дел.1. Промена во навиките на спиење: немир, топли нозе, будење по неколку пати во текот на ноќта.
Ако не можете да заспиете,

loading...
Loading...