Кои се 5-те производи кои можат да го уништат вашиот сексуален живот?

Loading...

Тоа што го конзумираме секојдневно може сериозно да влијае на нашиот сексуален живот. Покрај производите кои ги користиме за подобрување на нашиот сексуален живот, постојат и оние кои нема баш добро да влијаат во спалната соба.Ова се 5-те производи кои можат сериозно да влијаат на нашиот сексуален живот.
1.Солта
Големата употреба на натриум е еден од главните виновници за висок крвен притисок, кој по најновите студии на Универзитетот Тулејн, предизвикува еректилна дисфункција која не може да биде третирана со лекови наменети за подобрување на либидото.
2.Сојата
Студиијата  која ја има спроведено Универзитетот Харвард открила дека исхраната богата со соја може да доведе до еректилна дисфункција. До ова доаѓа поради  тоа што сојата го зголемува нивото на естроген во организмот и го смалува нивото на тестостерон.

3.Производите во конзерва
Во внатрешноста на сите конзерви се наоѓаат хемикалии со Бисефенол А. Мажите кое се изложени на виско ниво на овие хемикалии имаат 4 пати повеќе шанси да добијат еректилна дисфункција и седум пати повеќе шанси со проблемот за ејакулација.
4.Транс- мастите
Тие се најголемите макро- нутриенти за здравјето на кардиоваскуларниот систем , а успешната ерекција зависи од здравјето на срцето и неговата правилна работа.
5.Шеќерот
Истражувањата покажале дека нивото на тестостерон се смалува и за 25 отсто кога имаме премногу шеќер во крвта, а кога нивото на тестостерон ќе се спушти, тоа влијае на ерекцијата. 
 Ова се 5-те производи кои можат сериозно да влијаат на нашиот сексуален живот.
1.Солта
Големата у

loading...
Loading...