Кој е лекот против лошата меморија и Алцхајмеровата болест?

Loading...

Италијанските научници неодамна дојдоа до интересни резултати во врска со рузмаринот. Тој делува одлично кај луѓето со Aлцхајмерова болест и влијае врз подобрување на меморијатаРузмаринот е билка која има долга традиција на користење и ова ги навело италијанските научници подлабоко да истражуваат. Рузмаринот се користел уште од многу одамна во народната медицина, а меѓу луѓето се смета како мелем за мозокот.
Од рузмаринот се прават и разни екстракти кои се користат при ароматерапија и разни шампони, овие екстракти ги помагаат периферните нерви и преносот на информациите помеѓу невроните, а според научниците екстрактот од рузмарин делува врз спречување на прогресивното пропаѓање на нервното ткиво при Алцхајмерова болест.

 
Освен што рузмаринот делува против Алцхајмеровата болест и за подобрување на меморијата, рузмаринот според научниците го подобрува и дишењето, работењето на бубрезите и варењето на храната.
Рузмаринот го подобрува и кардио-васкуларниот систем, протокот на лимфата, а делува и делотворно при зараснување на раните и изгорениците.Рузмаринот е билка која има долга традиција на користење и ова ги навело италијанските научници подлабоко да истражуваат. Рузмаринот се користел уш

loading...
Loading...