Кој е починатиот скопјанец пронајден утрово?

Loading...

50-годишниот скопјанец живеел сам, не бил оженет и поседувал имот во скопско село Вујковци. Најчесто се движел на локација Зелен пазар, каде е и пронајден утрово.  Според евиденцијата на МТСП  не бил  регистриран како социјален случај иако повремено доаѓал во Црвениот крст да побара помош во храна и облека.Починато лице е пронајдено утрово во 6 часот на клупа кај Зелен пазар. Станува збор за 50-годишен маж од Скопје. Лицето го пријавиле  во полиција случајни минувачи.
Според информациите до кои дојде Сител не се работи за бездомник, а смртта најверојатно настанала поради предозираност од алкохол.
По наредба на јавен обвинител телото е предадено на обдукција по што ќе се знаат причините поради кои настапила смртта кај лицето што е пронајдено  утрово на една од овие клупи.
50-годишниот скопјанец живеел сам, не бил оженет и поседувал имот во скопско село Вујковци. Најчесто се движел на локација Зелен пазар, каде е и пронајден утрово.  Според евиденцијата на МТСП  не бил  регистриран како социјален случај иако повремено доаѓал во Црвениот крст да побара помош во храна и облека.  Од хуманитарната организација апелираат да се работи интезивно со овие лица на кои им е потребна помош и ресоцијализација.
Откако е отворен пунктот на црвениот крст зимава, 40тина регистрирани бездомници од кои 11 жени редовно доаѓаат и ги користат услугите во објектот кај Момин поток.
Ова е прв ваков случај годинава лице да почине под вакви околности на улица, иако се работи за граѓанин кој не е бездомник. Од ресорното министерство велат  ниту оваа година ниту лани не е регистриран случај на смрт кај бездомник кој е во нивната евиденција.
Прилогот на Сител, погледнете го во продолжение
 
Починато лице е пронајдено утрово во 6 часот на клупа кај Зелен пазар. Станува збор за 50-годишен маж од Скопје. Лицето го пријавиле  во полиц

loading...
Loading...