Кој изневерува повеќе – мажот или жената?

Loading...

– Веројатноста дека мажот ќе ве изневери е иста со веројатноста да ви задоцни авионскиот лет. Веројатноста е уште поголема доколку неговата жена е бремена.- Колку повеќе мажот е економски зависен од жената, толку поверојатен е фактот дека изневерува ( за жените, економската зависност има спротивен ефект).
– Бројот на сексуалните партнери на жените низ животот, предвидува зголемен ризик од постоење на љубовник.
– Жените кои се пообразовани од нивните сопрузи, имаат поголема веројатност да го изневерат својот маж. Сите дами имаат поголема веројатност да изневеруваат со пообразовен маж од нивниот брачен партнер.

– Жените е поверојатно да изневерваат додека се млади. За мажите, веројатност се зголемува со возраста. Мажите се со поголема веројатност за изневерување со помлада девојка.
– Бројот на претходни сексуални партнери, импулсивност, среќа во врските се предвесници за тоа кој ќе изневери. Најчесто, неверството се случува во првите седум години од брак. 50 % од лицата ги среќаваат своите вонбрачни партнери на работното место.
– Некои луѓе изневеруваат само затоа што се под стрес. Околу 75 % од браковите преживуваат ако мажот изневерил и околу 65 % од браковите останале доколку жената имала љубовна афера.  – Колку повеќе мажот е економски зависен од жената, толку поверојатен е фактот дека изневерува ( за жените, економската зависност има спротивен ефе

loading...
Loading...