Кој мирис предизвикува најсилен сексуален апетит кај мажите?

Loading...

Американските научници утврдија кој е мирисот кој ќе ги возбуди мажите. Според истражувачката фондација во Чикаго, најпривлечниот мирис за мажите е мирисот на … тиква.Научниците сакаа да утврдат кој мирис предизвикува најсилен сексуален апетит кај мажите. Се чини дека најефикасна алатка за добивање на саканиот резултат е мирисот на тиквата, кој ја раздвижува крвта кај мажите.
Во експериментот учествувале 31 волонтер на возраст меѓу 18 и 64 години, а на нив биле тестирани вкупно 24 ароми. При секое тестирање била мерена циркулацијата на крвта, која е во тесна врска со сексуалната возбуда.
Според спроведените тестови, мирисот на тиква има најсилен ефект во комбинација со оној на лаванда. Студијата покажала дека 40% од испитаниците реагирале токму на овој мирис, а додека други 20% реагирале на мирисот на тиква во комбинација со крофна.Научниците сакаа да утврдат кој мирис предизвикува најсилен сексуален апетит кај мажите. Се чини дека најефикасна алатка за добивање на саканиот ре

loading...
Loading...