Која е најомилената храна ширум светот?

Loading...

Секој човек има листа на омилени јадења. Таа зависи од културната припадност, регионот во кој живее но и од финансиските можности. Погледнете која е омилената храна на најголем број на луѓе во светот. За жал, оваа храна е една од најкалоричните, а воедно и најголем причинител на многу кардиоваскуларни болести. Затоа, имајте на ум дека покрај примамливиот вкус, оваа храна ќе ви донесе голем број проблеми меѓу кои се зголемена тежина, дијабетес, маснотии во крвта…
Чоколадо
Сите знаеме дека највкусните десерт се прават од какао. Во минатото бил конзумиран само како топла пијалок.
Чоколадото го нарекуваат “храна на среќата”, бидејќи содржи триптофан – супстанца која придонесува за производство на ендорфин – хормон на среќата.
Прочитајте повеќе на линкотСекој човек има листа на омилени јадења. Таа зависи од културната припадност, регионот во кој живее но и од финансиски

loading...
Loading...