Која е причината што ова момче пет недели имало ерекција?

Loading...

Момче 22 години дошол во болница и рекол дека се повредил возејќи го својот велосипед. Оваа невообичаена состојба се нарекува „пријапизам“ и ги предизвикува неправилен крвоток во организмот кај пенисот. По првичниот докторски преглед, кај велосипедистот не се забележани никакви повреди или фрактури, но неговиот пенис веќе бил во ерекција.
По пет недели кога повторно дошол на преглед, лекарите заклучиле дека нешто не е во ред и се посомневале дека станува збор за пријапизам.
Лекарот кој го лекува рекол дека сексуален однос за овој велосипедист е можен, но веројатно ќе биде многу болен.
– Верувале или не, но тие пет недели за мене беа многу непријатни – рекло несреќното момче.
По неколку различни третмани, отокот на момчето конечно спаднал. По првичниот докторски преглед, кај велосипедистот не се забележани никакви повреди или фрактури, но неговиот пенис веќе бил во ерекција.
П

loading...
Loading...