Која е разликата помеѓу мажи и жени убијци?

Loading...

Психијатерката ја истражила темната страна на жените….Росманит објаснува дека жените фантазираат, а со тоа надоместување на недостатокот на физичка сила и притоа го изложил примерот за една жена во Азија која го убила својот партнер, на тој начин што со бакнеж му турнала во грлото капсула со цијанид.
Виена – Жените убиваат многу поретко отколку мажите (во просек десет пати помалку), но кога тоа го прават, го прават на многу креативен начин, тврди австралискиот психијатер Сигрун Росманит во својата нова книга „Sind Frauen die beseren Merder?“ (Дали жените се убијци?). Во интервјуто за списанието „Шпигел“, објаснува дека жените со својата имагинација сакаат да надоместат за недостатокот на физичка сила.
Не треба да се потцени убиствениот потенцијал на жените. Обично мажите се тие кои се посилни, брутални и егоцентрични, како жените да немаат темна страна. Психијатерката објаснува дека обично кога одредена ситуација ќе стане неподнослива, тогаш од жената се очекува и најлошото. Росманит, објаснува како жените не убиваат непознати луѓе, во најголемите случаеви, нивните жртви се роднини или пријатели.Росманит објаснува дека жените фантазираат, а со тоа надоместување на недостатокот на физичка сила и притоа го изложил

loading...
Loading...