Колку е богат Субрата Рој?

Loading...

Индискиот бизнисмен Субрата Рој е доста актуелен последниот период во Македонија. Во средата тој се појави на првиот „Сахара Балкански фестивал“ каде што посочи колку ја сака Македонија и се она што ќе изгради ќе остане за Македонците.
Но, дали Македонците знаат колку е боогат Субрата Рој?
Според неодамнешната анализа на „India today“, Субрата Рој има богатство проценето на 51.2 милијарди долари. Само во април годинава при една успешна зделка тој заработил скоро милион долари.
Тој е сопственик на две Сахара компании, работи на безра со хартии од вредност, добива заем од 110 милиони долари од сопствениот имот кој го издава на една фабрика за шеќер.

 

Покрај тоа неговата компанија е поврзана со „London's Grosvenor House hotel“ и „the Plaza Hotel in New York“, од каде што има глобален профит.
Тој планира во иднина, се на што ќе го изгради во Македонија да му донесе двојна добивка, која ќе му го зголеми боогатството и ќе го задржи ан листата на најбогати бизнисмени во светот.Во средата тој се појави на првиот „Сахара Балкански фестивал“ каде што посочи колку ја сака Македонија и се она што ќе изгради ќе оста

loading...
Loading...