Колку кафето е здраво за нашиот огранизам?

Loading...

Црниот напиток кој многумина луѓе го конзумираат и не можат да го замислат утрото без него често е на лош глас!Некои студии говорат како кафето би ве убило и како треба да се избегнува, а од друга страна постојат студии кои покажуваат дека пиењето на кафе позитивно делува на човечкиот организам.
На основа на информациите кои ни се достапни во моментов тешко е да се каже што навистина од ова е точно.
Последните студии кои ги ги поминала невладината организација American Association of Retired Persons во соработка со National Institutes of Health дошле до заклучок дека кафето има позитивен ефект врз човечкиот организам. Истражувањето е спроведено на преку 400.000 здрави возрасни луѓе измеѓу 50-70 години и се дошло до заклучок дека сепак кафето има позитивно делување.

Често слушаме дека кафето ни го уништува срцето, создава зависност и го зголемува холестеролот, но тоа не е вистина. Кофеинот во умерена количина ја подобрува количината на циркулацијата и ги зацврстува артериите.
Како во се така и конзумацијата на кафе треба да биде во умерена доза. Резултатите покажуваат дека една шолја кафе дневно добро влијае на една здрава личност која ја конзумира,
 Некои студии говорат како кафето би ве убило и како треба да се избегнува, а од друга страна постојат студии кои покажуваат дека пиењето на кафе по

loading...
Loading...