Колку луѓе во светот користат мобилни телефони?

Loading...

Сегашната бројка на корисници на мобилни телефони е 4.3 милијарди, а за само четири години се очекува бројката да порасне за речиси една милијарда.Најголем пораст ќе се забележи на континетот Азија, кој и сега е дом на повеќето корисници на мобилни телефони: 2.4 милијарди жители на Азија користат мобилни телефони, бројка која се очекува да порасне до 2.9 милијарди до 2017-та година.
Погледнете ја табелата на Statista, која ги споредува бројките на корисници на мобилни телефони во 2013 и очекуваните во 2017-та, во повеќе региони во светот.
Повеќе на GSM.mkНајголем пораст ќе се забележи на континетот Азија, кој и сега е дом на повеќето корисници на мобилни телефони: 2.4 милијарди жители на Азија корис

loading...
Loading...