Колку се плаќа за струја и парно во Америка

Loading...

Порталот EuroChicago.com се одзва на молбата од страна на бугарските медиуми да објави фотографија од сметка за струја и гас на емигрантско семејство што живее во Чикаго.
Семејството е четиричлено, живее во 170 квадратни метри, а вкупните месечни примања им изнесуваат  12 илјади лева (386 511 илјади денари).
Есапот вели дека тие за струја за 34 дена од декември и јануари ќе платат 69,87 долари (3290 денари), додека за гас – 104,4 долари (4897 денари).

Математички пресметано, за сметки за струја и гас ова семејство издвојува 3% од месечните приходи.
Македонско просечно семејство кое живее во 60 метри квадратни, за струја и за парно месечно плаќа 4000-6000 денари.
Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24. 
 
 Порталот EuroChicago.com се одзва на молбата од страна на бугарските медиуми да објави фотографија од сметка за струја

loading...