Колку жени се шминкаат додека возат?

Loading...

Не се шминкајте додека возите!
Вашата маскара не е поважна од безбеноста на другите учесници во собраќајот.
Триесет отсто од жените возачи признаваат дека се шминкаат додека возат, а пак десет отсто од нив имаале сообраќајна несреќа токму поради тоа.
Па затоа Британија покрена кампања под наслов „ Вашата маскара не е поважна од нечија безбедност“.
Вистина е дека жените се многу подобри од мажите кога е во прашање обавување на повеќе работи истовремено, но кога станува збор за автомобилите и огледалото мора да се нагласи дека огледалото го оневозможува внимавањето на патот.
Затоа дами, шминкањето направете го дома, не во автмобил.Не се шминкајте додека возите!
Вашата маскара не е поважна од безбеноста на други

loading...