Колумна на Предраг Петрушевски – Бинго: Демократско право е да гласаш, но демократско право е и да не гласаш…

Loading...

Ви ја пренесуваме во целост колумната на бранителот Предраг Петрушевски – Бинго.Демократско право е да гласаш, но демократско право е и да не гласаш.
Зошто Опозицијата бара казни !!!???
Затоа во еден мој статус напишав дека Демократијата не признава ПРИСИЛА за нејзино остварување. Ако има ПРИСИЛА-казни,самиот збор ДЕМОКРАТИЈА губи од својата суштина.
Најголем МОТИВ за секој ГРАЃАНИН да излезе и да го оствари своето гласачко право,треба да бидат ПРОГРАМИТЕ за напредок и развој на ДРЖАВАТА,а не СТРАВ од репресија.
Самата ДРЖАВА и нејзините институции одговорни за процесот на ИЗБОРИ,треба да водарт сметка за ажурирање на гласачите,бидејки тоа им е функција. А и да сносат одговорност ако ГЛАСАЧОТ не е на Избирачки список,бидејки тоа е и основното нешто-Државата води ред и грижа за своите граѓани.
Значи најголема ГЛУПОСТ е граѓанинот,неговото величество-ГЛАСАЧ, да биде КАЗНЕТ за работа која ДРЖАВАТА треба да си ја заврши.Демократско право е да гласаш, но демократско право е и да не гласаш.
Зошто Опозицијата бара казни !!!???
Затоа во еден мој статус

loading...
Loading...