Командант Хоџа: Да го имав оружјето на Македонците ќе ги протерав во Бугарија!

Loading...

Да го имав оружјето на Македонците ќе ги протерав во Бугарија!Командант Хоџа или Џезаир Шаќири,  кој командуваше со групата на ОНА во Арачиново во август 2001-та година за порталот Алмакос, по повод изјавите на генералот Тејта и на Стојанче Ангелов дека доколку беа војници на НАТО, ОНА немаше да стигне ни еден ден да се брои со македонските безбедносни сили.
– Еден човек се гледа по неговите дела, а не по зборовите. Јас можам да кажам дека ако го имавме оружјето со кое располагаа Македонците, ќе ги протеравме нивните војници до Бугарија 8211; рекол Хоџа за Алмакос, а пренесено од Република Шќип.Меѓу другото, Шаќири тврди дека прифатил да се повлече од Арачиново затоа што било прифатено потпишување мировен договор, а не заради тоа што бил опколен.Командант Хоџа или Џезаир Шаќири,  кој командуваше со групата на ОНА во Арачиново во август 2001-та година за порталот Алмакос, по повод 

loading...
Loading...