Комуналци открија бомби крај контејнер

Комуналци од Хрватска открија две рачни бомби М75, една метална бомба од непознат модел и два пакета со муниции. Бомбите се пронајдени крај контејнер во хрватското село Смилјанско Поле, во близина на Госпиќ. 
Сите експлозиви се префрлени во склад на полицијата, по што ќе бидат уништени. 
Полицијата е во потрага по непознат сторител. Таа преку соопштение ги потсетува граѓаните на државата дека сè уште трае кампањата „Помалку оружје, помалку трагедии“.Бомбите се пронајдени крај контејнер во хрватското село Смилјанско Поле, во близина на Госпиќ. 
Сите експлозиви се префрлени во склад

Пронајдете не на следниве мрежи: