Признале дека нивната храна, сепак во одредени услови се распаѓа, а долготрајноста ја објаснуваат со исушување на производите во текот на печењето.Многумина се обиделе да објаснат зошто хамбургерите од најпопуларниот ланец за брза храна не се расипуваат, но на инсистирање на канаѓаните, управата од Мек Доналдс, го објавила службениот одговор.
„Микробите кои предизвикуваат распаѓање, се слични на нас, односно и ним им е потребна вода, нутриенти, топлина и време за раст и развој. Ако изостане еден од споменатите елементи, распаѓањето започнува.“
Хамбургерите, според нивните заклучоци, ја губат водата во текот на печењето, баш како и пецивата, па објасниуваат дека хамбургерот останува цел без вода и влага, што оневозможува започнување на процес на распаѓање.
„Кога ќе им кажеме да ги остават вратите отворени во просторијата, тие и понатаму губат вода. Затоа од недостаток на бвлажност, хамбургерите едноставно се сушат и не се распаѓаат.“Многумина се обиделе да објаснат зошто хамбургерите од најпопуларниот ланец за брза храна не се расипуваат, но на инсистирање на канаѓаните, управа