Конечно е постигнат договор по лидерската средба: Избран 5. член на ад-хок телото

Loading...

По шестчасовната лидерска средба има договор. Затворено е последното отворено прашање, договорен е и избран 5-от член на ад-хок телото.Станува збор за Љуљзим Хазири, за кого СДСМ, ДУИ и ДПА постигнаа договор.
Се очекува во секој момент лидерите да го официјализираат договорот, по што 11 декември ќе биде официјален датум за предвремени парламентарни избори.
Претходно лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски потенцира дека секое решение и предлог е прифатливо и дека нема да дозволат да има повторно одолговлекување на изборите.Станува збор за Љуљзим Хазири, за кого СДСМ, ДУИ и ДПА постигнаа договор.
Се очекува во секој момент лидерите да го официјализираат договор

loading...