Косовскиот Парламент ќе и го проследи на Владата предлог законот за КСБ

Loading...

Претседателот на косовското Собрание, Кадри Весели, денеска изјави дека раководстворто на Парламентот едногласно одлучи на Владата да и се проследи нацрт законот за Косовските сили за безбедност (КСБ), очекувајќи дека законскиот текст набрзо ќе биде вратен во Парламентот за натамошна процедура, пренесе РТК2.Весели, по денешниот состанок на парламентарното раководство, рече дека следното заседание на Парламентот е закажано за утре.
-Секој чекор што е преземен во последните 18 години, е преземен во партнерство со меѓународната заедница. Српска листа е битен дел од Косово. Ние секојдневно ги повикуваме да бидат присутни во Парламентот и помалку значење да му посветуваат на Белград, рече Весели.
Косовскиот претседател Хашим Тачи вчера на Весели му го предаде нацрт законот за трансформација на безбедносните сили на Косово во армија на Косово.Весели, по денешниот состанок на парламентарното раководство, рече дека следното заседание на Парламентот е закажано за утре.
-Секој чекор

loading...