Косовските лични карти признати во Србија!

Косовските граѓани слободно ќе се движат во Србија само со биометриски лични карти, објави порталот „Албеу“.Оваа одлука на официјален Белград дошла откако српските власти се соочиле со притисок од Брисел по приговорите на Косово дека Србија не го почитува постигнатиот договорот за слободно движење.
„Од деветти декември, кога косовското Минитерство за внатрешни работи почна да издава биометриски лични карти, српската гранична полиција го игнорише овој документ, враќајќи назад многу косовски граѓани кои сакаа да влезат на српска територија со новите лични карти“ –  наведува „Албеу“.Оваа одлука на официјален Белград дошла откако српските власти се соочиле со притисок од Брисел по приговорите на Косово дека Србија не го почитува

Пронајдете не на следниве мрежи: