Козачки Атаман мобилизира 760.000 Козаци да ја бранат Украина од ЕУ

Loading...

Aко сега Александар Панченко Атаман на Козаците од Запорожје побара помош, ние ќе го помогнеме.Ако на Крим (за време на акцијата во 2008) во два дена се собрани пет илјади луѓе , ниту сега нема да има проблеми. Тоа се зависи од задачата која ќе биде поставена.
Ако раководството на Козачката организација во Украина и нашата матична организација, Советот на Козаците, кажат што им е потребно, веднаш ќе не има 30.000.
Денес во државниот регистар на Руската федерација, под оружје има 760.000 Kозаци, ако дадам команда, сите ќе отидат во Украина, вели козачкито Атаман Виктор Водолатски.
Извор: denesen.mkАко на Крим (за време на акцијата во 2008) во два дена се собрани пет илјади луѓе , ниту сега нема да има проблеми. Тоа се зависи од задачата која

loading...
Loading...