Крадци украле 100 парчиња кромид кои учениците ги одгледувале за добротворна акција

Loading...

Требало да биде лекција за одгледување на сопствена храна, здрава исхрана и помош на помалку среќните. Наместо тоа група петтооделенци добија лекција за суровата реалност на животот.Кога учениците од училиштето Алберт С. Хол во Вотервил тргнале минататa недела да го соберат кромидот кој го засадиле минатата пролет, откриле дека 100 парчиња биле украдени.
Нивниот план бил половина од кромидот да го поделат на бездомниците а половина во кујната во училиштето за да може да се користи во училишните ручеци.
Целиот клас бил под депресија.                                                                                          
Наставникот Марија Дан вели дека планира да ја претвори кражбата во лекција , за тоа како класот да се држи заедно дури и кога работите не одат по планираното. Кога учениците од училиштето Алберт С. Хол во Вотервил тргнале минататa недела да го соберат кромидот кој го засадиле минатата пролет, откриле дека

loading...
Loading...