Крадец бил уловен со помош на „паметна вода“

Loading...

Британската полиција има нов начин да ги фати во лага крадците и вклучува проверка со ултравиолетова светлина.Полицијата од општината Брент уапсила 28 годишен крадец на автомобили намамувајќи го во стапица. Автомобилот кој сакал да го украде бил испрскан со течност која се нарекува SmartWater, а која во себе содржи боја што е видлива кога ќе се постави под ултравиолетова светлина.
Вештиот крадец провалил во автомобилот и почнал да собира предмети кои се наоѓале во него, но притоа го активирал системот кој го испрскал со бојата и полицијата била известена за кражбата. Ултравиолетовата светлина покажала дека 28 годишниот Јафет Азкале ја извршил кражбата.
Во обид да го спречи криминалот, полицијата на општината Брент во соработка со SmartWater создаде технологија со која се опремени голем број автомобили и домови. На жителите дури им бил даден бесплатен примерок од течноста со која можеле да ги испрскаат своите вредни предмети. Ова резултирало со намалување на криминалот за 40%.Полицијата од општината Брент уапсила 28 годишен крадец на автомобили намамувајќи го во стапица. Автомобилот кој сакал

loading...
Loading...