Крим ќе биде вратен на Украина!

Loading...

Украинскиот претседател Петро Порошенко денеска вети дека полуостровот Крим, што Русија го анектираше во март годинава, ќе ѝ биде вратен на Украина.„Крим ќе ни биде вратен. И не е потребно тоа да се случи со воени средства, порача тој на меѓународна конференција во Киев и додаде дека загубата на Кримскиот Полуостров е важен проблем за Украина“ – изјави Порошенко.
На конференцијата Порошенко ги поздрави новите европски санкции против Русија. Порошенко истакна дека санкциите на ЕУ против Русија ја демонстрираат солидарноста на Унијата кон Киев.
– Никогаш претходно не сум чувствувал толкав степен на солидарност. Јас самиот се чувствувам за полноправен член на европското семејство – рече тој.
Порошенко изјави дека во вторник украинскиот парламент ќе ја ратификува спогодбата за асоцијација на Европската унија со Украина.
 
 „Крим ќе ни биде вратен. И не е потребно тоа да се случи со воени средства, порача тој на меѓународна конференција во Киев и додаде дека

loading...
Loading...