Крокодил залутал во Црна Гора

Припадници на Службата за заштита и спасување во Будва фатиле во бечиќкиот поток, во населбата Борети, крокодил долг 80 сантимерти.Од реката Вјештица во бечиќката населба Борети, будванските пожарникари извлекле крокодил од 80 сантиметри, пишуваат подгоричките „Вјести“.
Мештаните на Бечиќи пријавиле дека во реката забележале нешто невообичаено, за што се сомневаат дека е крокодил. Припадниците на службата за заштита и спасување со неверување го примиле повикот, но половина час подоцна имале невообичаен улов.
„Не се спротивставуваше многу, се криеше зад камењата, само главата му се гледаше. Дури кога почнавме да го извлекуваме почна да се превртува и се обиде да касне во одбрана“.
Будванските пожарникати кои не знаееле  што да прават со ова животно, добиле повик од угостителот Гојко Божовиќ, сопственик на етно село Крапин кој најавил дека ќе направи туристичка артакција од крокодилот.
 Од реката Вјештица во бечиќката населба Борети, будванските пожарникари извлекле крокодил од 80 сантиметри, пишуваат подгоричките „Вјести&ldq

Пронајдете не на следниве мрежи: