Крвничко убиство: Еден маж го убил познаникот поради заостанат долг!

Loading...

Смедеревската полиција денеска го уапси П. Ј. (49), поради обвинување дека крвнички го убил познаникот Живојин Ј. (50), а потоа го фрлил во бунар.Причината за ова злосторство е веројатно долг со камата кој Стефановиќ морал да му го плати на Смедеревецот, кој му позајмил пари за кредит. Истрагата откри дека Стефановиќ му должел на Јоксиќ околу 30.000 евра врз основ на лихварски кредити.
Како што објавија балканските медиуми, убиецот од убиениот порано позајмил меѓу 7.000 и 8.000 евра, но долгот поради високите камати се зголемил на 30.000 евра. Стефановиќ последен пат беше виден во вторникот навечер во кафуле во Смедерево и оттогаш исчезнал без трага.
Следниот ден, неговата сопруга го пријавила исчезнувањето во полицијата. Се докажало дека претходниот ден Стефановиќ бил во посета на Јоксиќ, кој му телефонирал да дојде.
Злосторникот го признал делото.Причината за ова злосторство е веројатно долг со камата кој Стефановиќ морал да му го плати на Смедеревецот, кој му позајмил пари за кредит. Истраг

loading...
Loading...