„Купив жена од Албанија, ја излажаа дека сум 10 години помлад“

Maрко Милутиновиќ од селото Дрезник во Србија со години барал жена со која ќе основа семејство, но сепак среќата не била на негова страна. На крајот тој се одлучил да „купи“ невеста од Албанија, па со помош на снаата ја запознал 23-годишната Манојла, со која е во среќен брак, а Телеграф.рс ја раскажува неговата приказна„Бев неколку пати до Скарад. Ги гледав девојките, но ниту една не ме привлече. Ме прашуваа каква жена барам, а јас им кажав дека ми треба сериозна девојка, не за провод, туку за брак. Имав 46 години кога ја запознав Манојла, но жената која ни преведуваше и рекла дека имам 36. Манојла дури 3 месеци потоа, кога веќе живееше кај мене, во пасошот виде дека сум роден 1966 година, а не 1976 како што таа најпрво мислела“, раскажал Марко.
Научила да зборува спрски и се вклопила. Милутиновиќ вели дека според него Албанките се поскромни жени од Србинките за кои смета дека парите им се мноу поважни.

„Јас немам автомобил. Се возиме со автобус, а на Манојла тоа воопшто не и смета. Мислам дека им е битно сопругот да е добар и внимателен, да не ги малтретира. Кај нив развдот не е така слободно прифатен и мислам дека многу пазат во каква куќа влегуваат. Кај мене дојдоа и таа и нејзиниот брат неколку пати пред да се земеме за да видат какви се условите во куќата“, вели Милутиновиќ.
Вели дека цената за невеста варира од 3 до 5000 евра, а дел од тие пари одат кај агенциите за посредување. „Бев неколку пати до Скарад. Ги гледав девојките, но ниту една не ме привлече. Ме прашуваа каква жена барам, а јас им кажав дека ми треба сер

Пронајдете не на следниве мрежи: