Латас: Не постои документ со кој ВМРО-ДПМНЕ ја прифаќа платформата

Loading...

Драган Павловиќ во гостувањето кај Миленко Неделковски, изјави дека Теута Арифи лажела дека ВМРО-ДПМНЕ ја прифатиле платформата на Албанските партии.-Доколку постои документ дека ВМРО-ДПМНЕ ја прифатиле Платформата на Албанците, јас ќе дадам оставка од позицијата главен и одговорен уредник во Сител телевизија, а доколку нема Теута Арифи да се повлече од засекогаш од политиката, изјави Драган Павловиќ Латас во гостувањето кај емисијата на Миленко Неделковски.
Латас во продолжение дека Али Ахмети во моментов е само формален, а не функционален лидер на партијата. Според неговите зборови во моментов Теута Арифи е помоќна од Ахмети во партијата.-Доколку постои документ дека ВМРО-ДПМНЕ ја прифатиле Платформата на Албанците, јас ќе дадам оставка од позицијата главен и одговорен уредник во Си

loading...