Латас: По некое чудо ако Заев стане премиер, Албанците ќе го убијат на улица во рок од 30 дена!

Ако Заев добие доволен број на гласови и по некое чудо стане премиер, ќе го убијат на улица во рок од 30 дена ако не го спроведе тоа што сега го ветува. Значи со нивни гласови добил власт. Нема играчка, ти сакаш да навлечеш албански гласови и тоа од емиграција и утре да им речеш се шегувавме, знаеш јас така за избори морам да зборам, изјави во емисијата „Јади бурек“ новинарот и уредник Драган Павловиќ- Латас.-Руфи Османи е легенда меѓу Албанците, градоначалник, лежел во затвор за албанска ствар. Прави партија, добива 30 илјади гласа. Имер Селмани прави партија, легенда е исто, не како Руфи Османи но интелектуален капацитет голем- 25 илјади албански гласови. Дали може Заев сегад а излезе сам и да рече 30 илјади, 40 илјади гласови јас ќе земам. Не! Тој ги изгуби гласовите од Македонците, го преценија странците и второ, немаа подобра понуда. Бранко Црвенковски не се нафати да го направи ова. Затоа е сменет, чист играч е Бранко, глупости правел, оставил фабрики без работа, они го сменија името, но не можеш да му кажеш да ја продава Македонија како територија. Второ, неговата група е појака во СДСМ отколку на Заев.Немало побитни избори од овие. Ако Заев добие доволен број на гласови и по некое чудо стане премиер, ќе го убијат на улица во рок од 30 дена ако не го спроведе тоа. Значи со нивни гласови добил власт. Нема играчка, ти сакаш да навлечеш албански гласови и тоа од емиграција и утре да им речеш се шегувавме, знаеш јас така за избори морам да зборам, рече Латас.
Со моите 2 факултети, 2 мегистратури и еден докторат, можам да потврдам, не постои разлика помеѓу федерализација и кантонизација – рече Латас.

Латас рече дека во германското право не се прави разлика помеѓу овие два термини. Што би значело, дека доколку Македонија се подели на кантони, тоа значи дека веќе нема да постои македонски јазик затоа што секој кантон ќе си го одредува официјалниот јазик.
Швајцарија е кантон – не постои швајцарски јазик – кој Заев им го нуди на Албанците, тоа човек, рече Латас кој не е свесен за последниците.
-Вице го извадил од нафаталин, Вице е суштина на бизнисот – Заев продава кај криминалците пародија – го продаваат за пари Вице и странциве. Тој прави слика за себе, изјави Латас во емисијата Јади Бурек.
-205.000.000 свртел откако е градоначаник – се е превара која му успеала и му иде – сите ги зезна – Бранко го зезна – го рекетира за Надеж во СЈО дека нeма да лежи. Убеден е дека се може и убеден е дека и албанците ќе ги зeзне – ама тие нема да му простат. И Милошевиќ мислеше дека ќе преговара за Косово со странциве, па го зезнаа, нема бегање од Пуч, од Поткуп – изјави Латас.
-Руфи Османи е легенда меѓу Албанците, градоначалник, лежел во затвор за албанска ствар. Прави партија, добива 30 илјади гласа. Имер Селмани прави

Пронајдете не на следниве мрежи: